Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Antreman Programı Araştır
 Forum İsmini Buraya Yazın | Yüzüyoruz Forumlar | Antreman Programı Araştır
Mesaj icon Konu: Basbariton 2009-2010 sezonu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   10 Sonraki >>
Yazar Mesaj
basbariton
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 175

Alıntı basbariton Cevaplabullet Konu: Basbariton 2009-2010 sezonu
    Gönderim Zamanı: 01-Mart-2010 Saat 02:01
Tüm dostlara merhaba,
Eğer müsadeniz olursa bir dinazorun yüzme serencamını ben de yazmak istiyorum..

Bursa'da Türkiye masterlar şampiyonasında sporla,dostlukla dolu iki gün geçirdik..
GSİM  havuzunda yapılan yarışlara katılım oldukça iyiydi..Yarışlar heyacanlıydı..
Hakem heyeti kuralları toleranssız uyguladı..
Daha önceki yarışlarda pek görülmeyen şekliyle çok fazla fodepar yaşandı..
Bazı yarışmacılar dönüşlerde kural hatası yaparak elendi..
Bundan sonra tüm branşlarda teknik kurallara harfiyyen uyulması gerekiyor..

Siteden ; resa,amadeus ve ben vardık..
Resa ve amadeus madalyaları topladılar..
Her ikisini de tebrik ediyorum..

Ben, 400,200,100 ve 800 mt lerde yüzdüm..
800 mt de bronz madalya aldım..
Ekim ayında Ankara'da yapılan yarışlardaki derecelerimi  iyileştirdim..

Derecelerimin iyileşmesi, doğru antreman yaparak oluyor..
Bu konuda görüş ve önerileri ile bana destek ve katkı veren amadeus ve resa 'ya candan gönülden teşekkürlerimi sunuyorum..

Görümek dileğiyle herkese sevgi ve saygılar..
IP
amadeus!
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 995

Alıntı amadeus! Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2010 Saat 00:01
Son 1 yıl içinde aramızda en fazla gelişme yapan kişi Basbariton oldu. Sporcu temeli var, tekniği tutarlı ve yüzmeyi seviyor. Asıl branşı binicilik ama havuzda deniz atıyla yarışmak yasak olduğundan Confused kendi kas gücüne güvenmek zorunda.
Şimdiden 1:50 temposunu yakaladı, doğru çalışmayla Marmaris'te 1:45'i göreceğine inanıyorum. Sohbetine alıştık, yarışlarda olmazsa olmaz katılımcılar arasına girdi bile. Başarılarının devamını temenni ediyorum. 
IP
basbariton
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı basbariton Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2010 Saat 09:23
oğuz hocam,
takdir dolu ifadelerin benim için bu yarışmalarda aldığım en kıymetli ödül oldu..
teşekkür ederim..
yüzme konusundaki bilgi birikimini paylaşmakta gösterdiğin içtenlik için de ayrıca teşekkür ederim..
ankaradaki yarışlardan sonra yaptığımız sohbetteki önerilerinin faydasını bu yarışlarda gördüm..bu defaki önerilerin katkısını da marmariste görürüz inşallah..
sevgiler..saygılar..
IP
resa.
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 707

Alıntı resa. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2010 Saat 15:50

Basbariton,amadeus'un dediği gibi master yarışlarının gediklisi oldun,seni gösterdiğin medeni cesaret ve  performans artışından dolayı için tebrik ediyorum.

*yüzerken seni inceledim.benden daha çok ayak vuruyorsun kolların suya girişi güzel fakat çekerken suyu kaçırıyorsun.ayaklarını biraz daha kaldırmalısın gibi geldi bana (suya tam paralel durumu).
*25 metrede kol sayın 29-30 buda dönüşlerde ilerden çıkamamandan ve suda kayamamandan kaynaklanıyor.
*ankara yarışlarına göre kesinlikle çok daha iyi durumdasın.teknik ve nefes olarak.
*yüzme tekniğin görsel olarakta kötü değil göze hoş geliyor,senden daha hızlı yüzen çoğundan tekniğin daha iyi.
*dönüşleri taklayla yapamayacaksan daha seri yandan dönmeye çalışmalısın çünkü dönüşlerde çok vakit kaybediyorsun.800 metre yarışında 35 tane dönüş var yani sen yaklaşık 70 saniye kaybediyorsun.

bu bilgiler ışığında çalışmalarında sana başarılar diliyorum.

Düzenleyen resa. - 02-Mart-2010 Saat 15:51
IP
basbariton
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı basbariton Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2010 Saat 17:11
sevgili resa, önerilerin ve tebrikin için teşekkür ediyorum..

* Ankara 'dan sonra antremanlarda 600 ila 800 mt civarında ayak seti yaptım..bundan sonra ayak setlerine devam edeceğim ve ayrıca daha seri olmaya gayret edeceğim..

* Ayak setlerini artırınca bol bol drill yapar hale gelebildim..böylece suyun içinde uzanarak yüzmeye başladım..drilleri artıracağım..

* Antremanlara ara vermeden devam etme kararlılığı gösterdim..salı ve perşembe yüzdüm,cumartesi hafif tempo düz koşu yaptım..lastik çalıştım ancak ağırlık çalışmadım..
Antremanlarda 2,500 -- 3,000 mt arasında yüzdüm..bu mesafeyi biraz daha artırmayı düşünüyorum..

* Antremanlarda  el paleti ve ayak tahtası kullandım..ayak paleti kullanmadım..
bundan sonra ayak paleti de kullanacağım..

* Antremanlarda nabız sayımı fazla zorlamadım..%60 -- %70 tempo ile yüzmeye çalıştım..bu daha çok uzun mesafe tarzı yüzme antremanı oldu..bundan sonra biraz daha yükleme yapmayı düşünüyorum..ama gene de sprint tarzı değil de daha çok uzun mesafeye yönelik..

* Şimdilik takla dönüşü düşünmüyorum..ama dönüşlerde daha seri olmam gerektiğinin farkındayım..

sevgili resa yüzmek güzel ama bu vesileyle dostlar edinmek daha da güzel..
seninle ve amadeus ile yarışmalar çok daha keyifli..
her vesileyle görüşmek üzere..
ayrıca GS transferi de hayırlı olsun..

IP
basbariton
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı basbariton Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mart-2010 Saat 01:40
merhaba dostlar..
binicilikti..atıcılıktı derken iş yüzmeye nasıl geldi..biraz anlatmak istiyorum..umarım sıkıcı olmaz..

1956 istanbul cerrahpaşa doğumluyum..9--10 yaşlarındayken langa bostanlarının içinden geçip samatya sahiline giderdik..yüzmeyi orada öğrendim..laf aramızda langa bostanlarında yetişen domatesin,salatalığın tadı hala damağımızda..samatyada deniz temiz ve güvenliydi..lodos havalarda lodosçuluk bile yapardık..denizin taşıyıp sahile getirdiği kimi metal parçaları toplayıp karşılığında leblebi,çekirdek vs alırdık..o yıllarda sahilde bulduğum sarı bir zinciri altındır bu diye uzunca bir süre tırım tırım saklamıştım..
daha sonra yaz aylarında florya ve menekşe sahilinde devam etti yüzme merakım..

üniversite yıllarında boğaza transfer olduk..şeref stadının önünden boğazın akıntılı ve çırpıntılı sularında yüzerdik..biraz yukarıya doğru yürüyüp akııntı ile birlikte aşağıya doğru akıp yüzmeye dolmuş yapmak deniyordu..bol bol dolmuş yapardık..

sonraları stadın olduğu yere otel yapıldı..biz de sarayburnuna transfer olduk..burunda Atatürk heykelinin olduğu yerden atlayıp ahırkapı fenerinin önünden çıkıyorduk..yaklaşık 1,500 mt bir mesafe..akıntı ile birlikte sarayburnunun dalgası ve çırpıntısı arasında harika bir macera..su yaz sıcağında bile buz gibi..ve bilhassa sabahları çok temiz..

yazları yüzerek, kışın ve baharlarda at binerek ve trap skeet atarak günler geçiyordu..

2004 yılıydı..bir yaz günü üst üste birkaç dolmuş yaptıktan sonra bir arkadaşımız.."abi sen niye boğaz yarışına katılmıyorsun..yaparsın bu işi " diyerek bendenize bir gaz verdi..
sorduk öğrendik.. TMOK düzenliyormuş..hemen müracaat ettim .. ancak o yılın seçmeleri yapılmış ve kayıtlar kapanmış..bir sonraki seneye kaldık..ajandaya not düştük..bekledik..

2005 yılı müracaat etdim..ortaköyde yüzme ihtisas klübünde seçmeye katıldım..yarışa kabul edildim..eşe dosta haber saldım..boğazı yüzerek geçeceğim diye..
ertesi gün fatih sultan köprüsünden geçerken aşağıya baktım..yüzülecek mesafeyi gördüm..korktum..oğlum nerden çıktı şimdi bu boğaz işi diye kendime söylendim..
eşe dosta haber de verdik..vazgeçip efeliğe leke de süremedim..yarış günü ürke korka suya atladım..ortalara doğru yavaş yavaş yüzdüm..ilerledikçe korku azaldı..köprünün altından geçip devam ederek finişe doğru yaklaştım..yanıma bir bot geldi..yarış bitti sizi alacağız dedi..ben hadi oğlum yaparsın edersin diye suyun içinde kendime terapi yaparken süreyi aşmışım..onca sene boğazda,sarayburnunda yüzdükten sonra ilk yarıştaki bu korku ve tedirginliği hala açıklayabilmiş değilim..

2006 yılı tekrar müracaat ettim..bu defa işi öğrendik ya.. sordum soruşturdum..dediler ki ; yarışın başında sol taraftan kandilli önünden kuvvetli akıntıyı arkana al..aşağıya doğru in..sonra da karşıya devam et..aynen uyguladım..ancak bir anda kendimi kuleli askeri lisesinin önünde buldum..ondan sonrası facia..köprünün altından akıntı ile marmaraya doğru giderken sat komandoları tarafından tekneye alındım..

2007 yılı üçüncü ve son denemeyi yaptım..bu defa daha dikkatliydim..yarışma öncesi ayvalık sarmısaklıda deniz antremanı yaptım..ilk defa 5,000 kulaç attım..yüzerken kulaç saymaya başladım..üç günlük deniz antremanı sonrasında yarışma günü geçmiş hataları tekrarlamadan yüzdüm ve yarışı tamamladım..derece 1,52

2008 yılı işi daha ciddiye aldığım yıl oldu..deniz antremanı ve karada düz koşu yaparak hazırlandım..havuzda anteman yapmaya başladım..yuzuyoruz.com sitesiyle tanıştım..üye oldum.. ist boğazı 1,08 -- çanakkale boğazı 1,13 -- alanya 2,46 dereceleri ile tamamladım..çanakkale yarışı öncesi resa ile tanıştım..anten direğine doğru yüzmem gerektiğini öğrendim..taktik işe yaradı..yarışı bitirebildim..

2009 yılı daha blinçli antreman yapmaya başladığım yıl oldu..antemanları cemal kamacı 50 mt olimpik havuzda yapmaya devam ettim..
ist boğazı 1,39 -- mesi-kaş 3,46 derecelerle tamamladım..ramazan denk geldiği için çanakkaleye gitmedim..resa ile beraber gittiğimiz alanya maratonu kötü hava şartları yüzünden iptal edildi..
bu yıl ilk defa havuzda yarıştım..nisan ayında burhan felekte 800 mt yüzdüm..
ekim ayında ankarada 100,200 ve 800 mt yüzdüm..

ankara yarışları tabir caiz ise bir dönüm noktası oldu..amadeus ve resa ile yaptığımız sohbetler eksik gedik noktaları ve hataları ortaya çıkarttı..kendilerine tekrar teşekkür ediyorum..
kasım ayından itibaren antreman düzenini aksatmadan sürdürmeye gayret ettim..önerileri gözönünde tutarak dikkatlice uyguladım..doğru anteman ve doğru teknik çalışma ile iyiye doğru gideceğimi düşünüyorum..

sitedeki yazı,görüş ve önerilerden çok faydalandım..
başta yönetici olmak üzere nihgtcrawler,resa,amadeus,poseidon,izmir ve ismini sayamadığım diğer tüm arkadaşlara teşekkür ederim..

uzun oldu.. ama umarım sıkıcı olmamıştır..sevgiler..saygılar..

IP
izmir
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 550

Alıntı izmir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mart-2010 Saat 09:17
  Keyifle okuduğum bir yazı oldu.
  Teşekkürler. İyi yüzmeler.
Sina Atlan
IP
Poseidon
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 1371

Alıntı Poseidon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mart-2010 Saat 12:09
Çok güzel bir yazı, Üstadım.
Herşey suda başladı...
IP
basbariton
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı basbariton Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mart-2010 Saat 01:50

arkadaşlar ,

yuzuyoruz.com sitesinden kıymetli hocamız amadeus, nam-ı diğer oğuz koban 100 mt sırt kategorisinde  Türkiye rekoru kırarak altın madalya almıştır..

ahmet oğuz koban  100 mt sırt C4 - 40 yaş kategorisi  1.24.78  YTR

kendisini tebrik eder,başarılarının devamını dilerim..

IP
kentish
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 85

Alıntı kentish Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mart-2010 Saat 20:44
basbariton bende eşe dosta haber verdim valla ... sırf gaz olsun diye de çevremdeki herkese söylüyorum ki daha bir hırslı çalışayım. eğer geçemezsem herkesin diline düşeceğim derdinden haftada 4 gün antreman yapıyorum sosyal hayat filan kalmadı valla :)

umarım kaderim seninkine benzemez birinci denememede geçerim... tabi daha bunu ön elemesi var orada bir kaza yaşamam umarım ...
IP
Sayfa   10 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05