Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Antreman Programı Araştır
 Forum İsmini Buraya Yazın | Yüzüyoruz Forumlar | Antreman Programı Araştır
Mesaj icon Konu: Yüzmenin karın kaslarına faydası varmıdır? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
blatch
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 20

Alıntı blatch Cevaplabullet Konu: Yüzmenin karın kaslarına faydası varmıdır?
    Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2010 Saat 13:26
Merhaba arkadaşlar;
Merak ettiğim konu yüzme sporunun karın kaslarına göbeğin erimesi ve bel çevresindeki yağların erimesinda faydası varmıdır? Eğer varsa hangi stil yüzme bu bölgeyi daha iyi çalıştırır?
Bu konuda bilgisi ve yorumu olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim
IP
butterfly
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 86

Alıntı butterfly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2010 Saat 13:42
bence kesinlikle var 2,5 aydır haftada 4 gün yüzüyorum belim 2-3 cm küçüldü şimdiden
IP
oRCa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 268

Alıntı oRCa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2010 Saat 17:04
cok yok :) ama tabii ki calistiriyordur.

Tahminimce en iyi kelebek calistirir karin kaslarini hemen arkasindanda kurbagalama
IP
amadeus!
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 995

Alıntı amadeus! Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2010 Saat 20:07
Karın kasşarını en iyi çalıştıran hareket paletle serbest ayak vuruşudur. Özellikle de streamline pozisyonda sırtüstü, sağ ve sol tarafınız üzerinde yapın, görün.
IP
blatch
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı blatch Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2010 Saat 20:14
bayadır yüzmeme rağmen bel çevresindeki yağlar erimedi gitti. Amadeus bu bahsetttiğn stili azcık açabilirmisin tam olarak nasıl yapıcaz?? ben serbest stil dışına hiç çıkmadım. Bu konuda bilgilendirebilirmisin??
IP
amadeus!
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı amadeus! Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2010 Saat 20:32
Sırtüstü suya uzanıyorsun. Vücudun tamamen suya paralel, kolların arkada geriye uzatılmış, ellerin üst üste kenetlenmiş olmalı. Pazularınla başını hafiften iki yandan bastırıyor olmalısın. Başın ve kulakların suyun içinde, burnun tavanı gösteriyor olmalı. Sadece yüzün suyun üzerinde olacak. Bu şekilde ve pozisyonunu koruyarak sadece ayak çırparak ilerliyorsun.Nefesini tutma, kendini kasma; sadece ayak bileklerine konsantre ol. Ayağında palet varken ayak bileklerini serbest bırakma, ayak parmakların karşı duvarı gösterecek şekilde bileklerini bük ve sertleştir. Düzenli nefes alıp vererek ve yavaş bir tempoda ayak çırpmaya başla. Duvara gelince zaten ellerin geride olduğundan başını çarpmadan durabilirsin. Dizlerini kırmadan ayak çırpmalısın, yani hareket kalçadan başlamalı.  
IP
blatch
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı blatch Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2010 Saat 20:38
Amadeus teşekkürler..
Zaten ayak konusunda çok zayıfım hem ayak hemde karın kasları ve bel çevresi açısından faydalı bir hareket öğrendim sayende..Yarın deniycem paletsiz de olsa..
IP
blatch
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı blatch Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Şubat-2010 Saat 20:46

Amadeus arkadaşım

Bugunku idmanda bahsettiğin stili yapmaya çalıştım baya zor geldi daha ilk 20 metrede kramp girdi gerçi paletsizdim oyüzdende çok zor gelmiş olabilir. Havuz paleti araştırıcam bu hafta bide öyle denemek istiyorum. Hem karın bölgesi hemde ayak vuruşlarımı güçlendirmem için palet gerekli sanıyorum.
IP
amadeus!
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı amadeus! Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Şubat-2010 Saat 21:25
İlk defa denediğin bir alıştırma olduğundan vücudunun reaksiyon göstermesi normal. Kramptan kormana gerek yok. Temponu yavaşlatıp derin nefes al, yavaşça geçer. Muhtemelen paletsiz de olmanın etkisiyle suya paralel kalabilmek için fazla agresif ayak çırpmışsındır. yukarıdaki tarifimi bir daha oku, yavaş tempoda yapman gerekli. Paletlede deneyebilirsin.
IP
nikolai
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 122

Alıntı nikolai Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Şubat-2010 Saat 17:17
benim düşüncem;
bölgesel bi zayıflama,incelme istiyorsan bunu vücut geliştirme tarzı seylerle yapman.mekik cekmek buların basında gelir.hem daha hızı hemde daha etkili sonuc alırısın.yüzme biraz daha yaygın sekilde vücudu geliştiriyor.yüzerken her kasın çalışıyor ama bu gelişme her insanın sabrının yeteceği sürede olmuyor.
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05