![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| Antreman Programı Araştır | |
| |
|
| Sayfa 2 Sonraki >> |
| Yazar | Mesaj |
|
blatch
Yeni Üye
|
![]() Konu: Yüzmenin karın kaslarına faydası varmıdır?Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2010 Saat 13:26 |
|
Merhaba arkadaşlar;
Merak ettiğim konu yüzme sporunun karın kaslarına göbeğin erimesi ve bel çevresindeki yağların erimesinda faydası varmıdır? Eğer varsa hangi stil yüzme bu bölgeyi daha iyi çalıştırır? Bu konuda bilgisi ve yorumu olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim |
|
|
|
|
butterfly
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2010 Saat 13:42 |
|
bence kesinlikle var 2,5 aydır haftada 4 gün yüzüyorum belim 2-3 cm küçüldü şimdiden
|
|
|
|
|
oRCa
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2010 Saat 17:04 |
|
cok yok :) ama tabii ki calistiriyordur.
Tahminimce en iyi kelebek calistirir karin kaslarini hemen arkasindanda kurbagalama |
|
|
|
|
amadeus!
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2010 Saat 20:07 |
|
Karın kasşarını en iyi çalıştıran hareket paletle serbest ayak vuruşudur. Özellikle de streamline pozisyonda sırtüstü, sağ ve sol tarafınız üzerinde yapın, görün.
|
|
|
|
|
blatch
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2010 Saat 20:14 |
|
bayadır yüzmeme rağmen bel çevresindeki yağlar erimedi gitti. Amadeus bu bahsetttiğn stili azcık açabilirmisin tam olarak nasıl yapıcaz?? ben serbest stil dışına hiç çıkmadım. Bu konuda bilgilendirebilirmisin??
|
|
|
|
|
amadeus!
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2010 Saat 20:32 |
|
Sırtüstü suya uzanıyorsun. Vücudun tamamen suya paralel, kolların arkada geriye uzatılmış, ellerin üst üste kenetlenmiş olmalı. Pazularınla başını hafiften iki yandan bastırıyor olmalısın. Başın ve kulakların suyun içinde, burnun tavanı gösteriyor olmalı. Sadece yüzün suyun üzerinde olacak. Bu şekilde ve pozisyonunu koruyarak sadece ayak çırparak ilerliyorsun.Nefesini tutma, kendini kasma; sadece ayak bileklerine konsantre ol. Ayağında palet varken ayak bileklerini serbest bırakma, ayak parmakların karşı duvarı gösterecek şekilde bileklerini bük ve sertleştir. Düzenli nefes alıp vererek ve yavaş bir tempoda ayak çırpmaya başla. Duvara gelince zaten ellerin geride olduğundan başını çarpmadan durabilirsin. Dizlerini kırmadan ayak çırpmalısın, yani hareket kalçadan başlamalı.
|
|
|
|
|
blatch
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2010 Saat 20:38 |
|
Amadeus teşekkürler..
Zaten ayak konusunda çok zayıfım hem ayak hemde karın kasları ve bel çevresi açısından faydalı bir hareket öğrendim sayende..Yarın deniycem paletsiz de olsa..
|
|
|
|
|
blatch
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 15-Şubat-2010 Saat 20:46 |
|
Amadeus arkadaşım Bugunku idmanda bahsettiğin stili yapmaya çalıştım baya zor geldi daha ilk 20 metrede kramp girdi gerçi paletsizdim oyüzdende çok zor gelmiş olabilir. Havuz paleti araştırıcam bu hafta bide öyle denemek istiyorum. Hem karın bölgesi hemde ayak vuruşlarımı güçlendirmem için palet gerekli sanıyorum.
|
|
|
|
|
amadeus!
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 15-Şubat-2010 Saat 21:25 |
|
İlk defa denediğin bir alıştırma olduğundan vücudunun reaksiyon göstermesi normal. Kramptan kormana gerek yok. Temponu yavaşlatıp derin nefes al, yavaşça geçer. Muhtemelen paletsiz de olmanın etkisiyle suya paralel kalabilmek için fazla agresif ayak çırpmışsındır. yukarıdaki tarifimi bir daha oku, yavaş tempoda yapman gerekli. Paletlede deneyebilirsin.
|
|
|
|
|
nikolai
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 24-Şubat-2010 Saat 17:17 |
|
benim düşüncem;
bölgesel bi zayıflama,incelme istiyorsan bunu vücut geliştirme tarzı seylerle yapman.mekik cekmek buların basında gelir.hem daha hızı hemde daha etkili sonuc alırısın.yüzme biraz daha yaygın sekilde vücudu geliştiriyor.yüzerken her kasın çalışıyor ama bu gelişme her insanın sabrının yeteceği sürede olmuyor.
|
|
|
|
| Sayfa 2 Sonraki >> |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|