![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| En İyi Derecelerim | |
Konu: Antreman Önerisi |
|
| Sayfa 4 Sonraki >> |
| Yazar | Mesaj | |
|
hande
Yeni Üye
|
![]() Konu: Antreman ÖnerisiGönderim Zamanı: 06-Nisan-2009 Saat 15:57 |
|
|
Herkese merhaba,
Forumdaki yazıları bir süredir okuyorum. Daha önce hep yabancı web sitelerinde (about.swimming.com, http://www.swim-city.com vb.) makaleler okuyarak bazı sorulara cevap bulmaya çalışıyordum. Fakat bu sitelerdeki makaleler sanki daha çok pro. yüzücüler için yazılmış gibi. Kendimden bahsetmek gerekirse, ben 30 yaşındayım, düzenli yüzmeye üniversite yıllarımda başladım. Çocukken (10 yaş) GS adasında yüzme öğrenmiştim, tabi bunlar daha çok su üzerinde rahatça durabilmeye yaradı, tekrar yüzmeye başladığımda ise tekniğimi geliştirmeye çabaladım. Şişli Terakki okulunun havuzuna gidiyordum (eve yakın) oradaki eğitmenleri sorulara boğuyordum her gidişimde. Hatta bir hoca benimle epey ilgilendi. Kol çıkışlarımı, ayakları düzeltmeye çalıştım. Şimdi de gene evime yakın bir spor salonunun havuzuna gidiyorum. Yarı olimpik bir havuz. (Sizi çok ilgili gördüm lafı biraz uzattım )Sonuç olarak, yüzme stilim çok mükemmel olmasa da bir amatöre göre iyi olduğunu düşünüyorum. Havuzdaki eğitmen arkadaşlar da suda duruşumun, ayaklarımın iyi olduğunu, kol çıkışlarımın da iyi olduğunu fakat kolumu yeterince uzatmadığı söylüyorlar. En kısa zamanda yüzmemi kayda aldırıp size göndereceğim. Tabi ilgilenen olursa :) Benim sorum aslında antreman programlarıyla ilgili. Ben kendi programımdan çok sıkıldım ve uzun süredir tekrarladığım için beni geliştirmediği düşünüyorum. Her yüzüşümde 45dak içinde 1500m yüzüyorum; Isınma 300m serbest Ana 100m hızlı tempo serbest 400m sırtüstü 300m kol (pull buoy ile) 300m bacak (ser. sırt. kurb.) 100m hızlı tempo serbest soğuma 100m Bu antremandan sonra ise nefes açmak için 100m yüzüyorum. Sırasıyla 3 kulaçta bir, 6 kulaçta 1, 7 kulaçta 1 nefes alıp antremanı bitiriyorum. 2 kulaçta 1 nefes aldığım için böyle bir egzersizin iyi olacağını düşünmüştüm. Şimdi de haftada 3 gün gym-e girip, sonrasında yüzmeye giriyorum. Tabi hem çok vaktimi alıyor hem de epey yorucu oluyor. Bu hafta hergün giderek bir gün gym diğer gün yüzme gibi bir planım var bakalım başarabilecek miyim... Kendimi geliştirebilmem için bana nasıl bir basamak program önerirsiniz? Tabi bunu sorarken size hedefimi de belirmeliyim. Benim dizlerimde kıkırdak yumuşamasıyla ilgili bir baş belası olduğu için başka bir spora yönelemiyorum. Ama rahatlamak için ve form tutmak için de egzersize ihtiyacım var, hem de yüzmeyi çok seviyorum ve yapabildiğim kadar uzun süre yüzmek istiyorum. Zaten aletli gym'e başlamamın bir sebebi de yüzme performansımı artıracak şekilde vücut kaslarımı güçlendirmek. (Bacak-omuz-göğüs-sırt-karın) Herkese sevgiler selamlar Hande Not: Böyle bir site organizasyonu super, hem sizin ilginize çok sevindim hem de benim gibi bir sürü ilgili amatör olduğu için de umutlandım...bol teşekkür |
||
|
||
|
hande
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2009 Saat 17:52 |
|
|
Ben tamamen yanlış bir başlığın altına sorumu yazmışım, acemiliğime verin.
Antremanlarla ilgili zaten bir başlığınız varmış :) |
||
|
||
|
Poseidon
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2009 Saat 09:40 |
|
|
Muhtemelen gym sonrasının yüzme performansı üzerinde olumsuz etkisi olabilir. Çünkü stili iyi olan birisi her geçen antremanda kendisini daha da geliştirebilir. Dönüşümlü uygulama programının zaten etkisini göreceksin. Özellikle lastikle çalışmanın yüzme için ideal kara çalışması olduğu konusunda üstadlarımızın yazılarını okumuşsundur. Onların da kas gelişimine faydası olacağını düşünüyorum. Bunun dışında yüzmedeki hedefinin ne olacağına göre farklı programlar oluşacaktır; uzun mesafe, kısa mesafe, diğer stiller...
|
||
|
Herşey suda başladı...
|
||
|
||
|
arge07
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2009 Saat 21:09 |
|
|
||
|
4D3M
|
||
|
||
|
amadeus!
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2009 Saat 00:17 |
|
|
Dur bakalım öyle bedava antrenman tavsiyesi yok.
|
||
|
||
|
arge07
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2009 Saat 01:41 |
|
|
||
|
4D3M
|
||
|
||
|
Poseidon
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2009 Saat 10:16 |
|
|
İlk antremanımda 1 saatte 700, ikinci de ise ancak 300 yüzebilmiştim (zorlama sebebiyle kramp girmişti). Zaman, zaman, zaman. Çalışma, çalışma, çalışma. Eğer ders alıyorsan zaten antrenörün senin mesafeni uzatacak programları verecektir.
|
||
|
Herşey suda başladı...
|
||
|
||
|
arge07
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2009 Saat 11:58 |
|
|
ilgilendiğin için saol
|
||
|
4D3M
|
||
|
||
|
amadeus!
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2009 Saat 20:39 |
|
|
Şimdilik sana tavsiyem teknik ağırlıklı ve yavaş tempo, uzun dinlenme aralıklarıyla antrenman yapan. 100 metre dereceni alırken her 25 metrede kaç kulaç attığını da sayabilirsen iyi olur.
|
||
|
||
|
arge07
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2009 Saat 23:39 |
|
|
peki kaç metre sürekli yüzüp duruyim. 100 metremi 50 metre mi ?
|
||
|
4D3M
|
||
|
||
| Sayfa 4 Sonraki >> |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|